REANIMEREN anno NU

Over ons

Bijna 6 jaar geleden hebben wij , Natascha van Schie en Nicolette Koeman, in samenwerking met de Hartstichting onze Stichting Reanimatie en AED onderwijs Delft opgericht. We gaven al jaren les aan onze collega's op de operatiekamers van het Reinier de Graafgasthuis, maar vonden dat het ook erg nuttig kon zijn om les te geven aan burgers.

We kwamen er al snel achter dat het lesgeven aan burgers heel wat anders is dan lesgeven aan (anesthesie-, recovery-,) verpleegkundigen en operatie assistenten.Gelukkig werkten we ook op ons werk al met het vierstappenplan van de NRR, maar er kwamen toch andere vragen op ons af dan bij het lesgeven aan collega's. Deze vragen en andere technieken komen niet altijd aan bod in onze opleiding tot BLS/AED instructeurs en in de bijscholingen.

Om deze reden en om reanimatieinstructeurs die "vrijwillig" lesgeven aan burgers met elkaar in contact te brengen hebben wij in 2009 en 2011 een symposium gehouden. Dat willen wij op zaterdag 5 oktober 2013 weer doen. We hopen weer praktische informatie over reanimatie en reanimatiecursussen te kunnen delen met elkaar, zodat de lessen nog beter worden en we eens kunnen horen hoe anderen het nu eigenlijk doen.

Hopelijk tot ziens op 5 oktober !

Nicolette Koeman, chirugie assistente en BLS/AED en PBLS instructeur.
Natascha van Schie, anesthesie verpleegkundige en BLS/AED, PBLS en ALS instructeur.

Stichting Reanimatie en AED onderwijs Delft e.o.